Tervetuloa!

Haluamme kertoa, että käytämme sivustollamme evästeitä. Käytämme niitä vain kävijämäärien mittaamiseen ja analysointiin. Mikäli annat luvan tähän, olemme kiitollisia, koska näin voimme kehittää sivujamme!

Mikäli et halua antaa lupaa tähän, voit tietenkin valita niin alta. Tällöin ainoa selaimesi evästeisiin tallennettava asia on tieto tästä kiellostasi, jotta tiedämme sen jatkossa kysymättä.

Riippumatta valinnastasi, pääset joka tapauksessa normaalisti selaamaan sivujamme tämän jälkeen.

Mikä ihmeen KYC-kello?

Maria Muurinen kirjoitti 26.04.2021

Rahanpesulaki velvoittaa ilmoitusvelvollisia seuraamaan asiakkaitaan ja näiden liiketoimia jatkuvasti. DOKS:ssa on mahdollista kytkeä päälle ns. KYC-kello eli herätyskello muistuttamaan tuosta seuraamisen velvoitteesta.

DOKS-käyttäjän oma muistityökalu

Tämä on mielestäni erittäin näppärä työkalu, nimittäin mitään ei tarvitse jättää oman muistin varaan, vaan palvelun saa ilmoittamaan, kun on aika päivittää asiakkaan tuntemistietoja. Joskus asiakkaat kyselevät käyttöönottokoulutuksen yhteydessä, että kannattaako kello ottaa käyttöön niin vastaan aina, että suosittelen kytkemään KYC-kellon päälle jokaisen asiakkaan kohdalla. Etenkin isommissa organisaatioissa tästä työkalusta saatu hyöty korostuu entisestään, sillä se säästää huomattavasti aikaa, kun käyttäjän ei tarvitse käydä kurkkimassa jokaiselta asiakaskortilta, milloin on kenenkin asiakkaan kanssa viimeksi päivitelty tietoja ajan tasalle.

Pääkäyttäjä voi asetuksista määritellä organisaatiolleen halutun KYC-kellon oletusajan, jota jokaisen asiakkaan takaa aukeava herätyskello ehdottaa. Oletuksena KYC-kellon herätysaika on yksi vuosi, jollei sitä ole asetuksista vaihdettu. Jokainen käyttäjä voi kuitenkin valita yksittäiselle asiakkaalle haluamansa herätysajan tapauskohtaisesti. Joskus voi olla tarpeen seurata asiakasta tarkemmin ja tällöin kellon voi asettaa herättämään, vaikka 6 kk päästä tai nopeammin.

Asiakaskohtaista KYC-kellon herätysaikaa voidaan DOKS:ssa seurata helposti asiakaslistauksesta, jossa on oma kohtansa KYC-kellon hälytysajalle. Käytännössä tästä näkee päivämäärän, jolloin hälytys tulee toteutumaan. Kyseisen näkymän avulla pystytään seuraamaan tulevia hälytysaikoja ja mahdollisesti ennakoimaan sellaisissa tilanteissa, joissa herätysaika tulee täyteen usean asiakkaan kohdalla samaan aikaan.

KYC-kello on nopea ja helppo ottaa käyttöön. Se löytyy jokaiselle asiakkaalle kyseisen asiakkaan omalta sivulta. Käytännössä valitaan haluttu herätysaika ja tallennetaan hälytys.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme, niin kerromme lisää ja järjestämme esittelyn. Autamme myös aina palvelun käyttöönotossa ja koulutuksessa.

DOKS Yhteistyössä Alma Talent

Suomen Tunnistetieto Oy

2662430-5

Veistämönaukio 1-3
20100 Turku

Asiakaspalvelu

Palvelemme arkisin klo 09-16

puh. 010 271 4606
asiakaspalvelu@doks.fi