Mikäli et halua antaa lupaa tähän, voit tietenkin valita niin alta. Tällöin ainoa selaimesi evästeisiin tallennettava asia on tieto tästä kiellostasi, jotta tiedämme sen jatkossa kysymättä.
Riippumatta valinnastasi, pääset joka tapauksessa normaalisti selaamaan sivujamme tämän jälkeen.
Rahanpesulainsäädäntöä on taannoin päivitetty 1.1.2022 voimaan tulleilla tarkennuksilla. Samassa yhteydessä tuli voimaan myös asetuksentasoinen sääntely mm. asiakkuuteen liittyvän riskitason määrittelystä. Kevään 2022 aikana on jälleen tulossa joitakin uusia muutoksia. Näitä koskeva lakiesitys on annettu eduskunnalle tammikuussa ja muutosten on tavoiteltu tulevan voimaan huhtikuussa.
Lakiesityksen ja uudistuksen tavoitteena on vähentää rahanpesulain tulkinnanvaraisuutta ja näin selkeyttää rahanpesun ilmoitusvelvollisten toimijoiden toimintaympäristöä.
Rahanpesulain uudistus tulee sisältämään monia pieniä, mutta varsin tarpeellisia tarkennuksia, mutta myös pari isompaakin asiaa. Seuraavassa nostoja uudistuksen keskeisimmästä sisällöstä:
"Pakote- ja jäädytyspäätökset tulee jatkossa huomioida osana KYC-prosessia"
Kokonaisuudessaan jo voimaan tulleiden ja nyt tulevien muutosten jälkeen rahanpesulainsäädäntö alkaa vähitellen muodostaa kohtuullisen loogisen kokonaisuuden. Tähän asti ilmoitusvelvollisten yritysten keskeisiäkin asiakassuhteisiin ja asiakkaiden on-boarding -prosessiin liittyviä seikkoja on ollut sääntelyn piirissä, mutta sääntely on ollut harmillisen aukollista – esimerkkinä juuri mm. puuttuneet asiakkaan ”riskisyyden” määrittelyn kriteerit.
Ota yhteyttä asiantuntijoihimme, niin kerromme lisää ja järjestämme esittelyn. Autamme myös aina palvelun käyttöönotossa ja koulutuksessa.